Sreda 01 April 2020, 23:27
Domov

Menu

x

Vremenska napoved

Napoved vremena

Novoletni pohod na Bevkov vrh 2017
Prispeval Matej Zajc   

Tradicionalni zimski pohod na Bevkov vrh v organizaciji PD Sovodenj, bo potekal v ponedeljek, 2. januarja 2017. Za tople napitke in jedačo bo poskrbljeno tik pod vrhom na Slabetovi domačiji, kjer se bo lahko plačalo tudi članarino za leto 2017. Za člane B ostaja višina članarine enaka kot prejšnje leto torej 15€. Ob plačilu članarine prejmete markico, ki se jo nalepi na planinsko izkaznico. Pohod je možen iz smeri Sovodnja, Kladij, Otaleža ali Cerknega. . Iz Sovodnja bo ob 9h tudi organizirano vodenje za večje skupine. Na svidenje torej 2. januarja na Bevkovem vrhu.

Vljudno vabljeni PD SOVODENJ

 
Srečanje citrarjev, harmonikarjev in razstava gob 2016
Prispeval Milka Burnik   

Planinsko društvo Sovodenj vabi v nedeljo, 4. 9. 2016 ob 14. uri na Srečanje citrarjev, harmonikarjev in razstavo gob pred planinsko kočo na Ermanovcu.

Vsi citrarji, citrarke, harmonikarji, harmonikarice, ki želite nastopiti, se obvezno prijavite do četrtka, 1. septembra, na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Število prijav je omejeno. Dodatne informacije: 031 769 121 – Milka Burnik.

Nastop ni tekmovalnega značaja. Navedite dve skladbi, ki ju želite zaigrati. Zapišite še nekaj stavkov o sebi in svoji glasbeni poti s tem inštrumentom. Na prireditev povabite še sorodnike, prijatelje, znance. Dobrodošli in na svidenje na Ermanovcu!

 
Slike Kamniško savinjske alpe
Prispeval Matej Zajc   
Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz pohajanja po Kamniško savinjskih alplah.
 
POD ERMANOVCEM NI DOLGČAS.
Prispeval Milka Burnik   

Planinsko društvo Sovodenj vabi v nedeljo, 7. 8. ob 14. uri pred planinsko kočo na Ermanovec, na zabavno prireditev POD ERMANOVCEM NI DOLGČAS.

Skupaj še z osmimi društvi iz krajevne skupnosti Sovodenj in lokalnimi ponudniki bodo pripravili kulturne, turistične, planinske, športne, čebelarske, lovske, gasilske, upokojenske in letalske utrinke. Tudi zaplesali boste lahko.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.

Družno zmoremo več

V Krajevni skupnosti Sovodenj imamo 9 aktivnih društev. Vsako pripravlja prireditve in dogodke v svoji režiji. Že nekaj zadnjih let je bilo slišati predloge, da bi se povezali in tudi skupaj kaj naredili. Táko idejo so v projektno nalogo Turizmu pomaga lastna glava, z učenci turističnega podmladka Podružnične šole Sovodenj, vključili že leta 2004.

V zadnjem letu pa sta izvedbo močno spodbujala predsednika planinskega in turističnega društva Sovodenj. Veseli smo bili, ker so se za sodelovanje pozitivno izrekli tudi v drugih društvih.

Zakaj prav na Ermanovcu?

Prostor pred planinsko kočo je zelo primeren za kulturno-zabavno-športno- poučno prireditev, katere nosilec bo Planinsko društvo. Prizorišče je dostopno iz več smeri, zelo prijetno pod gozdičem, razgledno - skratka, že preizkušeno in dobro znano planincem, pohodnikom in drugim naključnim obiskovalcem.

Kaj vse se bo dogajalo?

Društva, ki imajo sekcije s kulturnega področja, bodo pripravila tovrstne točke: Tako lahko pričakujemo kratke igrane prizore Neč bat teatra iz KUDa, Kontrabanta in turističnega podmladka iz TD, kulturnic iz DU, pa ples folklorne skupine, prepevanje Grabljic, Kopriv, Manuala, Podjelovškega glasu...

V senco bréz pa bomo postavili več stojnic oz. miz, kjer se bo predstavilo čebelarsko društvo, pa klekljarice, lokalni ponudniki mlečnih in mesnih proizvodov, izdelovalci lesenih spominkov, rož, nakita, skodelic in drugi.

Društvo letalcev Kragulj bo - če bo primerno vreme, demonstriralo vzlet oz. pristanek z jadralnim padalom, sicer kaj drugega iz modelarske sekcije.

Člani gasilskega društva bodo pripeljali in razkazovali opremo gasilske cisterne, učili oživljanje s pomočjo defibrilatorja in pripravili hitro spajanje sesalnega voda.

Športno društvo bo organiziralo kolesarski vzpon s Sovodnja,  preko Nove Oselice in Kladja do koče na Ermanovcu, s startom ob 13.30 uri s parkirišča na Sovodnju. Na prizorišču pa bodo športniki poskrbeli za ekipne igre za otroke in odrasle. Sami pa se lahko peš podate do planinske koče s Sovodnja, Trebije, Hotavelj, Kladja (Podlanišča) ali od kje drugje..

Turistično društvo bo prikazalo koroški in kranjski način klepanja kos, pa še razstavo osvonikov in klepišč.

Lovska družina bo predstavila nekaj trofej.

Planinci bodo učili spretnosti izdelave vozlov, pravilnega navezovanja pri plezanju, pa tudi risanja markacij.

Učenci turističnega podmladka bodo vodili delavnice za izdelavo mini mejnika rapalske meje, poslikavo vrečke iz blaga, izdelavo otroške ure in gubanje lovilnega lončka.

V spomin na prvo tako druženje bodo predstavniki društev ob koči posadili medonosno drevo, češnjo, ki že čaka pri predsedniku čebelarjev.

Povabilo

Prepričani smo, da bomo z vsem pokazanim in povedanim preko popoldeva upravičili naslov, da pod in na Ermanovcu res ni nikoli dolgčas.

Pridite 7. avgusta ob 14. uri pred planinsko kočo - prijazno družinam in okolju, preživite poletno popoldne v objemu travnikov in gozdov, spoznajte naše aktivnosti, se nasmejte in zaplešite z nami.

 
Dan slovenskih planinskih doživetij
Prispeval Matej Zajc   

Planinsko društvo Sovodenj je nosilo prapor na Dnevu slovenskih planinskih doživetij na Golteh.

Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz Dneva slovenskih planinskih doživetij na Golteh.

 
Slike Bovški gamsovec
Prispeval Matej Zajc   
Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz Bovškega gamsovca.
 
Slike Velika planina
Prispeval Matej Zajc   
Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz Velike planine.
 
Uspešna prireditev škrat 2016
Prispeval Matej Zajc   
Nedelja, 08 Maj 2016 00:00
Včeraj smo se zbrali na sedaj že tradicionalni prireditvi Škrat na Ermanovcu. Poslušali smo pravljico, spoznavali in čutili naravo, pletli venčke iz cvetja, se igrali detektive pri iskanju dreves sredi gozda in barvali čisto prave škratke. Prireditev je lepo uspela tudi zaradi vremena, ki nam je bilo letos zelo naklonjeno.
Iskrena zahvala Milki za domiselne delavnice in organizacijo. Hvala tudi vsem ostalim članom PD, ki so sodelovali pri izvedbi, vsem otrokom, njihovim staršem in ostalim obiskovalcem ter oskrbnikoma za slasten čaj in palačinke. Se vidimo naslednje leto Slike najdete v galeriji in na Facebooku.  PD Sovodenj
 
Škrat na Ermanovcu 2016
Prispeval Matej Zajc   

V SOBOTO, 7. MAJA OB 9. URI PRED PLANINSKO KOČO NA ERMANOVCU - ŠKRAT AVGUŠTIN BO POVEDAL NOVO PRAVLJICO - POVABIL VAS BO NA OPAZOVANJE MED TRAVE, CVETICE IN DREVESA V BLIŽNJI OKOLICI - POMAGALI MU BOSTE POBARVATI NJEGOVE SORODNIKE - VABI PREDŠOLSKE OTROKE IN MLAJŠE ŠOLARJE TER STARŠE. ŠKRATU BOMO POMAGALI ČLANI PLANINSKEGA DRUŠTVA SOVODENJ.

Skrat2016
 
Utrinki iz očiščevalne akcije 2016
Prispeval Matej Zajc   
Ponedeljek, 25 April 2016 00:00
Utrinki iz očiščevalne akcije. Tudi člani in podporniki PD Sovodenj so se v soboto udeležili očiščevalne akcije. Čistile in markirale so se planinske poti proti Ermanovcu, Skupaj se je zbralo kar 17 odraslih in otrok, ki so so z veliko dobre volje in delavnosti pregnali oblake. Slike najdete v galeriji in na Facebooku. Hvala vsem, PD Sovodenj
 
Vabilo občni zbor
Prispeval Matej Zajc   
Vabimo vas na letni OBČNI ZBOR, ki bo v soboto 27.2.2016 ob 18. uri,  v planinski koči na Ermanovcu.
Predlog dnevnega reda:
1. Pozdravni nagovor
2. Izvolitev delovnega predsedstva in zapisnikarja ter overovateljev
3. Izvolitev verifikacijske komisije
4. Poročila o delu: - Predsednika, Markacistov, Vodnikov, Blagajnika, Gospodarskega odbora
5. Poročilo nadzornega odbora
6. Poročilo verifikacijske komisije
7. Razprava na poročila in sprejem le-teh
8. Plan dela za 2016
9. Članarina
10. Razno
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Radarska slika padavin

Pojdi na pro-vreme.net

Zadnje v galeriji

Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information