Torek 16 Julij 2024, 05:30
Domov

Menu

x

Vremenska napoved

Napoved vremena

PRED KOČO POSEDIM, SE S PR'JAT'LI VESELIM
Prispeval Milka Burnik   
Planinsko društvo Sovodenj in društvo upokojencev vabita na tradicionalni prvomajski pohod na Ermanovec. Pohod lahko začnete na Sovodnju, Kladju, Trebiji, ali pa se članom DU Sovodenj pridružite na krajši poti, ob 13.30 uri pri Tájniku ali ob 14. uri pri Jerámu v Podjelôvem Brdu.
 
SPOMINSKI POHOD
Prispeval Matej Zajc   
Ponedeljek, 20 Marec 2017 00:00
Planinsko društvo Sovodenj in družina Zatler vabijo na 6. pohod na Ermanovec, v spomin na Tarzana in Hribarja, ki bo potekal v soboto, 25. marca 2017. Odhod s parkirišča na Sovodnju bo ob 9. uri. Udeleženci pohoda se bodo lahko pred kočo na Ermanovcu vpisali v spominsko knjigo. Kontaktna oseba je Vinko Zatler, telefon 041 230 612. Prijazno vabljeni!
 
VABILO NA PREDAVANJE
Prispeval Admin   

VABILO NA PREDAVANJE biologa dr. Danila Bevka: Divji petelin - kralj gozda Petek, 20. januarja 2017, ob 18. uri v planinski koči na Ermanovcu.

petelin


 
Novoletni pohod na Bevkov vrh 2017
Prispeval Matej Zajc   

Tradicionalni zimski pohod na Bevkov vrh v organizaciji PD Sovodenj, bo potekal v ponedeljek, 2. januarja 2017. Za tople napitke in jedačo bo poskrbljeno tik pod vrhom na Slabetovi domačiji, kjer se bo lahko plačalo tudi članarino za leto 2017. Za člane B ostaja višina članarine enaka kot prejšnje leto torej 15€. Ob plačilu članarine prejmete markico, ki se jo nalepi na planinsko izkaznico. Pohod je možen iz smeri Sovodnja, Kladij, Otaleža ali Cerknega. . Iz Sovodnja bo ob 9h tudi organizirano vodenje za večje skupine. Na svidenje torej 2. januarja na Bevkovem vrhu.

Vljudno vabljeni PD SOVODENJ

 
Srečanje citrarjev, harmonikarjev in razstava gob 2016
Prispeval Milka Burnik   

Planinsko društvo Sovodenj vabi v nedeljo, 4. 9. 2016 ob 14. uri na Srečanje citrarjev, harmonikarjev in razstavo gob pred planinsko kočo na Ermanovcu.

Vsi citrarji, citrarke, harmonikarji, harmonikarice, ki želite nastopiti, se obvezno prijavite do četrtka, 1. septembra, na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Število prijav je omejeno. Dodatne informacije: 031 769 121 – Milka Burnik.

Nastop ni tekmovalnega značaja. Navedite dve skladbi, ki ju želite zaigrati. Zapišite še nekaj stavkov o sebi in svoji glasbeni poti s tem inštrumentom. Na prireditev povabite še sorodnike, prijatelje, znance. Dobrodošli in na svidenje na Ermanovcu!

 
Slike Kamniško savinjske alpe
Prispeval Matej Zajc   
Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz pohajanja po Kamniško savinjskih alplah.
 
POD ERMANOVCEM NI DOLGČAS.
Prispeval Milka Burnik   

Planinsko društvo Sovodenj vabi v nedeljo, 7. 8. ob 14. uri pred planinsko kočo na Ermanovec, na zabavno prireditev POD ERMANOVCEM NI DOLGČAS.

Skupaj še z osmimi društvi iz krajevne skupnosti Sovodenj in lokalnimi ponudniki bodo pripravili kulturne, turistične, planinske, športne, čebelarske, lovske, gasilske, upokojenske in letalske utrinke. Tudi zaplesali boste lahko.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.

Družno zmoremo več

V Krajevni skupnosti Sovodenj imamo 9 aktivnih društev. Vsako pripravlja prireditve in dogodke v svoji režiji. Že nekaj zadnjih let je bilo slišati predloge, da bi se povezali in tudi skupaj kaj naredili. Táko idejo so v projektno nalogo Turizmu pomaga lastna glava, z učenci turističnega podmladka Podružnične šole Sovodenj, vključili že leta 2004.

V zadnjem letu pa sta izvedbo močno spodbujala predsednika planinskega in turističnega društva Sovodenj. Veseli smo bili, ker so se za sodelovanje pozitivno izrekli tudi v drugih društvih.

Zakaj prav na Ermanovcu?

Prostor pred planinsko kočo je zelo primeren za kulturno-zabavno-športno- poučno prireditev, katere nosilec bo Planinsko društvo. Prizorišče je dostopno iz več smeri, zelo prijetno pod gozdičem, razgledno - skratka, že preizkušeno in dobro znano planincem, pohodnikom in drugim naključnim obiskovalcem.

Kaj vse se bo dogajalo?

Društva, ki imajo sekcije s kulturnega področja, bodo pripravila tovrstne točke: Tako lahko pričakujemo kratke igrane prizore Neč bat teatra iz KUDa, Kontrabanta in turističnega podmladka iz TD, kulturnic iz DU, pa ples folklorne skupine, prepevanje Grabljic, Kopriv, Manuala, Podjelovškega glasu...

V senco bréz pa bomo postavili več stojnic oz. miz, kjer se bo predstavilo čebelarsko društvo, pa klekljarice, lokalni ponudniki mlečnih in mesnih proizvodov, izdelovalci lesenih spominkov, rož, nakita, skodelic in drugi.

Društvo letalcev Kragulj bo - če bo primerno vreme, demonstriralo vzlet oz. pristanek z jadralnim padalom, sicer kaj drugega iz modelarske sekcije.

Člani gasilskega društva bodo pripeljali in razkazovali opremo gasilske cisterne, učili oživljanje s pomočjo defibrilatorja in pripravili hitro spajanje sesalnega voda.

Športno društvo bo organiziralo kolesarski vzpon s Sovodnja,  preko Nove Oselice in Kladja do koče na Ermanovcu, s startom ob 13.30 uri s parkirišča na Sovodnju. Na prizorišču pa bodo športniki poskrbeli za ekipne igre za otroke in odrasle. Sami pa se lahko peš podate do planinske koče s Sovodnja, Trebije, Hotavelj, Kladja (Podlanišča) ali od kje drugje..

Turistično društvo bo prikazalo koroški in kranjski način klepanja kos, pa še razstavo osvonikov in klepišč.

Lovska družina bo predstavila nekaj trofej.

Planinci bodo učili spretnosti izdelave vozlov, pravilnega navezovanja pri plezanju, pa tudi risanja markacij.

Učenci turističnega podmladka bodo vodili delavnice za izdelavo mini mejnika rapalske meje, poslikavo vrečke iz blaga, izdelavo otroške ure in gubanje lovilnega lončka.

V spomin na prvo tako druženje bodo predstavniki društev ob koči posadili medonosno drevo, češnjo, ki že čaka pri predsedniku čebelarjev.

Povabilo

Prepričani smo, da bomo z vsem pokazanim in povedanim preko popoldeva upravičili naslov, da pod in na Ermanovcu res ni nikoli dolgčas.

Pridite 7. avgusta ob 14. uri pred planinsko kočo - prijazno družinam in okolju, preživite poletno popoldne v objemu travnikov in gozdov, spoznajte naše aktivnosti, se nasmejte in zaplešite z nami.

 
Dan slovenskih planinskih doživetij
Prispeval Matej Zajc   

Planinsko društvo Sovodenj je nosilo prapor na Dnevu slovenskih planinskih doživetij na Golteh.

Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz Dneva slovenskih planinskih doživetij na Golteh.

 
Slike Bovški gamsovec
Prispeval Matej Zajc   
Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz Bovškega gamsovca.
 
Slike Velika planina
Prispeval Matej Zajc   
Na tem naslovu si lahko ogledate slike iz Velike planine.
 
Uspešna prireditev škrat 2016
Prispeval Matej Zajc   
Nedelja, 08 Maj 2016 00:00
Včeraj smo se zbrali na sedaj že tradicionalni prireditvi Škrat na Ermanovcu. Poslušali smo pravljico, spoznavali in čutili naravo, pletli venčke iz cvetja, se igrali detektive pri iskanju dreves sredi gozda in barvali čisto prave škratke. Prireditev je lepo uspela tudi zaradi vremena, ki nam je bilo letos zelo naklonjeno.
Iskrena zahvala Milki za domiselne delavnice in organizacijo. Hvala tudi vsem ostalim članom PD, ki so sodelovali pri izvedbi, vsem otrokom, njihovim staršem in ostalim obiskovalcem ter oskrbnikoma za slasten čaj in palačinke. Se vidimo naslednje leto Slike najdete v galeriji in na Facebooku.  PD Sovodenj
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Radarska slika padavin

Pojdi na pro-vreme.net

Zadnje v galeriji

Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information