Nedelja 19 Maj 2024, 10:34
Domov

Menu

x

POD ERMANOVCEM NI DOLGČAS.
Prispeval Milka Burnik   

Planinsko društvo Sovodenj vabi v nedeljo, 7. 8. ob 14. uri pred planinsko kočo na Ermanovec, na zabavno prireditev POD ERMANOVCEM NI DOLGČAS.

Skupaj še z osmimi društvi iz krajevne skupnosti Sovodenj in lokalnimi ponudniki bodo pripravili kulturne, turistične, planinske, športne, čebelarske, lovske, gasilske, upokojenske in letalske utrinke. Tudi zaplesali boste lahko.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.

Družno zmoremo več

V Krajevni skupnosti Sovodenj imamo 9 aktivnih društev. Vsako pripravlja prireditve in dogodke v svoji režiji. Že nekaj zadnjih let je bilo slišati predloge, da bi se povezali in tudi skupaj kaj naredili. Táko idejo so v projektno nalogo Turizmu pomaga lastna glava, z učenci turističnega podmladka Podružnične šole Sovodenj, vključili že leta 2004.

V zadnjem letu pa sta izvedbo močno spodbujala predsednika planinskega in turističnega društva Sovodenj. Veseli smo bili, ker so se za sodelovanje pozitivno izrekli tudi v drugih društvih.

Zakaj prav na Ermanovcu?

Prostor pred planinsko kočo je zelo primeren za kulturno-zabavno-športno- poučno prireditev, katere nosilec bo Planinsko društvo. Prizorišče je dostopno iz več smeri, zelo prijetno pod gozdičem, razgledno - skratka, že preizkušeno in dobro znano planincem, pohodnikom in drugim naključnim obiskovalcem.

Kaj vse se bo dogajalo?

Društva, ki imajo sekcije s kulturnega področja, bodo pripravila tovrstne točke: Tako lahko pričakujemo kratke igrane prizore Neč bat teatra iz KUDa, Kontrabanta in turističnega podmladka iz TD, kulturnic iz DU, pa ples folklorne skupine, prepevanje Grabljic, Kopriv, Manuala, Podjelovškega glasu...

V senco bréz pa bomo postavili več stojnic oz. miz, kjer se bo predstavilo čebelarsko društvo, pa klekljarice, lokalni ponudniki mlečnih in mesnih proizvodov, izdelovalci lesenih spominkov, rož, nakita, skodelic in drugi.

Društvo letalcev Kragulj bo - če bo primerno vreme, demonstriralo vzlet oz. pristanek z jadralnim padalom, sicer kaj drugega iz modelarske sekcije.

Člani gasilskega društva bodo pripeljali in razkazovali opremo gasilske cisterne, učili oživljanje s pomočjo defibrilatorja in pripravili hitro spajanje sesalnega voda.

Športno društvo bo organiziralo kolesarski vzpon s Sovodnja,  preko Nove Oselice in Kladja do koče na Ermanovcu, s startom ob 13.30 uri s parkirišča na Sovodnju. Na prizorišču pa bodo športniki poskrbeli za ekipne igre za otroke in odrasle. Sami pa se lahko peš podate do planinske koče s Sovodnja, Trebije, Hotavelj, Kladja (Podlanišča) ali od kje drugje..

Turistično društvo bo prikazalo koroški in kranjski način klepanja kos, pa še razstavo osvonikov in klepišč.

Lovska družina bo predstavila nekaj trofej.

Planinci bodo učili spretnosti izdelave vozlov, pravilnega navezovanja pri plezanju, pa tudi risanja markacij.

Učenci turističnega podmladka bodo vodili delavnice za izdelavo mini mejnika rapalske meje, poslikavo vrečke iz blaga, izdelavo otroške ure in gubanje lovilnega lončka.

V spomin na prvo tako druženje bodo predstavniki društev ob koči posadili medonosno drevo, češnjo, ki že čaka pri predsedniku čebelarjev.

Povabilo

Prepričani smo, da bomo z vsem pokazanim in povedanim preko popoldeva upravičili naslov, da pod in na Ermanovcu res ni nikoli dolgčas.

Pridite 7. avgusta ob 14. uri pred planinsko kočo - prijazno družinam in okolju, preživite poletno popoldne v objemu travnikov in gozdov, spoznajte naše aktivnosti, se nasmejte in zaplešite z nami.

 
Planinsko društvo Sovodenj, Izvedba M.Z.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Če želite spremeniti nastavitve vašega brskalnika glede piškotkov, potem sledite navodilom na tej strani: Nastavitve brskalnika.

Sprejemam piškotke na tej strani:

EU Cookie Directive Module Information